Igår började vår Community Service som vi ska göra varannan fredag hela den här semestern. Vi åkte till Old Town Elementary School och hade idrottslektion med små spralliga galna tjejer och killar.

Jag och Sierra kom lite senare för vi hade lektion till 12.50 och vi började 12.50, som tur är så ligger skolan bara runt hörnet! Vissa kan tycka att det är tråkigt eller jobbigt att behöva ”jobba” men barnen är så söta och glada att vi är där, man får så mycket tillbaka för det lilla man ger. Och på sätt och vis är det den här communityn som betalat för alla våra stipendier osv så det här är det minsta vi kan göra. Vi lekte en massa lekar, några liknande ”kom under hökens vingar” och några helt nya. Vi hade så kul och tiden gick snabbt! Även läraren var väldigt glada att vi var där för de var väldigt energiska och jag förstår inte hur hon brukar klara det själv.

En annan sak som jag la märke till när vi var där är säkerheten, hur sjukt noga de är. Receptionisten var tvungen att låsa upp två dörrar innan man kom in i själva byggnaden, väl där var vi tvungna att skriva in oss med namn, datum, tid och varför vi var där. Barnen blev ledda av lärare från ena klassrummet till det nästa och var fick inte lämna sitt led, inget spring i korridorerna med andra ord. Eftersom att Maine inte är en ”högrisk stat” så tror jag inte att det här var den säkraste skolan men jag reagerade samtidigt på det. Och speciellt hur amerikanerna inte brydde sig, som om det var helt normalt, vilket det också är här. Tänk bara hur lätt det är att kliva in i en skola i Sverige, ingen som vet vem du är eller varför du är där men ingen som bryr sig heller. Det är bara en liten detalj, inte alls som i Texas eller andra ställen i USA men samtidigt så är det så sjukt att ens det här lilla ska behövas..

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s