Tänkte skriva lite om träningen som vi är i full gång med nu, jag har skrivit lite om det förut men ändå.

Eftersom att NCAA har en massa regler så får vi bara träna med coacher 8 timmar i veckan, 2 timmar basket och 6 timmar styrka/kondition. Förut fick man bara träna basket med 4 spelare åt gången men tydligen finns det ingen sådan regel längre och därför har vi den här veckan kört 2st 40 minuters pass med hela laget och alla coacher. Vi har gått igenom flera spel eller egentligen två spel och 3 olika versioner av det ena. Innan dessa pass kollar vi video från tidigare träningar för att förstå bättre vad som måste bli bättre, denna tiden räknas in i de två basket timmarna så tisdagsträningen var 15 minuter video och 25 minuter basket. De resterande 40 minuterna är individuell träning med Coach Eddie, vi postspelare körde den här veckan roteringar, passningar med yttre handen och läsa guards vid screens och handoffs. Det känns verkligen som att jag blir så mycket bättre för varje träning med henne och jag hade verkligen velat köra två timmar i veckan med henne för att bli bättre individuellt. Men självklart är det viktigt att få ihop laget också, vi har kört 3 sådana träningar och vårt lag spelar bättre och bättre tillsammans och vi har ändå lärt oss spelen riktigt bra. Utöver dessa 2 timmar så kör vi pickup, vi spelar match själva utan coacher, spelar igenom spelen, slipar på detaljer och lär känna varandra på planen.

De 6 timmarna som tillbringas i gymmet och på löpbanan är riktigt jobbiga med hög intensitet. I gymmet fokuserar vi på bålen och hur vi kan använda den för att bli tekniskt bättre och kunna använda våra kroppar maximalt. Vi kör mycket teknik med frivändningar, bryter ner dem i olika delar, bänkpress med olika tekniker och andra varierande övningar. Idag körde vi också lunges ungefär 200 yards utan vila efter styrkepassen, mycket kul, det har aldrig bränt så mycket i benen förut..! Varje uppvärmning är plankan, sidoplankan med olika lyft av armar och ben. Det är otroligt jobbigt men jag känner att jag blir bättre och bättre varje gång. När vi kör kondition så gör vi det utomhus på löparbanan. Vi har kört 400×4 på 1.30min och 500×5 på 2 min och alltid avslutat med 800 på 3.20 min. Jag har klarat alla tider vilket känns bra och jag har aldrig varit sist när vi springer. Det är så otroligt jobbig och man vill bara ge upp men jag vet att varje sträcka vi springer kommer göra mig så mycket bättre så jag kan inte bara sluta även fast att jag har så mycket mjölksyra att min tunga domnar bort… En av höjdpunkterna var när vi sprang i trapporna på läktaren, upp – till nästa – ner – osv + en sprint när man sprungit ner för sista trappan tillbaka till början. Hela laget var tvungna att klara det under 4 min annars hade vi behövt göra det igen, om vi säger så här, jag sprang för mitt liv. Vi alla klarade det, så skönt!

Lite bilder från träningarna som coach Vachon tagit:

Här är även ett kort nyhetsinslag om oss, en kille kom dit för att filma killarnas football träning med tyckte tydligen att vi var mer intressanta haha: http://wabi.tv/2016/09/14/umaine-womens-basketball-team-working-to-get-ready-for-the-season/

Nu ska jag sova för vi hade 6.40 am induviduals i morse och jag somnade så sent igår, idag har varit en lååång dag, så godnatt!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s